Stockholm in the Sun

Hej hej hej, det är Stockholms mest stressade kvinna som talar. Sitter med uppsats hela dagarna, jobbar på kvällarna och har fått en knäpp och möblerar om mitt hem på natten. Fast ikväll ska jag dricka drink med Ia och gå på Island in the Sun-event vid Medis.

Om jag vore lite ledig skulle jag ta ut mitt studielån och ta ett sistaminutenflyg ut i världen. Jag är så lockad, speciellt nu när alla människor köper soul i Japan och arbetar som volontärer i jordbävningsdrabbade områden i Kina och dricker drinkar i Sydafrika.

Jag kan samla alla dina morsdagsrosor och fotografier och födelsedagspresenter och teckningar i en goggobag, så får du dom nästa gång vi ses.

Nu måste jag skynda skynda!

Pusspuss
LL

Dagen då jag behandlades som paria

Mitt minne sviker, som vanligt. Jag minns ingen sån fest. Klubbar som börjar på J i Malmö: 1. Antal gånger jag varit på den klubben: få. Killar jag bråkat med på efterfester: oändligt många. Så, ja, jag vet faktiskt inte. Men det låter ju som sanning, fast jag skulle nog vilja ha någon sorts bevismaterial på att jag faktiskt befunnit mig där. Nåja. 

Angående Carros flytt: ja, alltså hon har pratat mycket om det, men ajg visste inte att hon faktiskt ska göra slag i saken så pass snabbt. Vad roligt! Jag gillar att alla flyttar upp!

Och mig i fotoautomat ska du definitivt få! Jag gör slag i saken så snabbt jag hittar en. Kan inte du också ta en och skicka hem till min farsa, så att jag får den när jag återvänt efter Sydafrika? Det skulle vara gr8!

Annars då, kanske man tänker (eller inte). Jo såhär:
Jag har haft en helt horribel dag. Det skulle bli en fantastisk dag idag var det meningen. Jag skulle nämligen idag av alla dagar gå till svenska konslutatet och lägga en röst på min kompis Liv som ställer upp som kandidat i Europaparlamentsvalet. Min första motgång var att jag fick veta att det inte gick att personrösta på F! utomlands, så jag kunde inte lägga min röst speecifikt på Liv. Jag tänkte: jaja, jag röstar på partiet i alla fall. Så jag och Towe, min praktikpartner, tog oss ner till stan, letade upp svenska konsulatet och åkte upp till 17:e våningen. Väl där fick jag nästa slag i ansiktet: min röst var inte välkommen där. Deras åsikt var: är du finne får du rösta i Finland (din satans utlänning!) (trots att jag är skriven i Sverige och alltså har rätt att rösta på den svenska representationen). Nedslagen, ledsen, besviken och avundsjuk fick jag titta på när Towe röstade. Jag försökte intala mig att det fortfarande var okej, Finland kunde ju inte neka mig mina demokratiska rättigheter i alla fall. Vi satte oss i en Taxi till andra sidan stan och knackade på hos Finland som motvilligt släppte in oss för att informera om att röstningen äger rum under tre korta dagar nästa vecka. Nästa vecka sitter jag i en by på andra sidan Sydafrika. JAG FICK ALLTSÅ INTE RÖSTA. ALLS.

Jag älskar att rösta. Jag har aldrig missat ett röstningstillfälle i hela mitt liv. Jag betalade dessutom ungefär 100 spänn för ingenting.  Du kanske förstår att jag är arg. Men jag vill fortfarande att Liv ska få massa röster, så: RÖSTA PÅ LIIIIIIIIIIIV!

Nu ska jag dricka kaffe och äta kaka som jag fick av den glada indiska tanten på kontoret.


Puss och kram
Go



Uppdateringar

Gud vilken konstig vecka jag har haft, hela den förra. Nu är jag så slut att jag inte ens har krafter att minnas den.

Men du, hanhär norrköpingsbon i Malmö. Jag tror att det var så här, att ni hade först varit på en klubb som hade ett namn som började på bokstaven J kanske, där någon av hans kompisar hade spelat, och sen hade ni varit på fest hos en Henrik. Det verkade lite mellan raderna som att ni kanske hade bråkat på festen. Ringer det någon klocka?

Jag besökte Åland i helgen och träffade systrarna Harju på båten tillbaka. Visste du att Carro planerar flytta till Stockholm i höst?

Dina matvanor lät sådär tycker jag, dryckesvanor bättre. Eller makaronilåda gillar jag, men har inte lagats mycket i det Jakob Westinska hemmet på grund av viss ugnsfrånvaro. Hur klarar du av snusförsöjning?

Vår dagliga såpa har flyttat ihop med din väns gamla flamma. De är alltså sambor nu.

Det börjar kännas lite tomt i Stockholm snart. Du i Sydafrika, Lucas i Malmö, Sofia i Berlin och igår åkte Martin och Kajsa till Tokyo. Martin frågade mig vad jag önskade mig från Japan och jag sa att jag ville ha en bild av dem från en fotoautomat. Så om jag inte har önskat mig det av dig, så gör jag det nu. En bild av dig från en fotoautomat i Kapstaden.

Jag har pratat en del med Lucas på senaste tiden. Jag har nämligen hittat en blivande vän till honom i Malmö, en glad man som jag ska para ihop honom med. Det är ack så spännande, jag är eld och lågor!

Jag sprang på JJ vän vi träffade på Lappo och Island in the Sun, han Ted Gerdestad, i tunnelbanan häromdagen. Det var jättekonstigt, jag har inte träffat honom sedan vi hoppade av Alfågeln, och var lite osäker på om det var han. Men det var det. De hade blivit av med sin fantastiska lägenhet förstod jag, men sen var jag framme vid centralen och hoppade av tåget.

Jag skriver igen när jag är mer skärpt.

Puss och kram
Lol Boll Bahar

(vår heter bahar på kurdiska också)


Snus, fudge och annat som festar i munnen

Fantastiskt!
Jag är fortfarande väldigt nyfiken på din nya make. Jag skulle vilja veta när, var, hur jag träffat honom. För visst fan är det jag. Ålänning, iranier, dryg, i Malmö, Goggo. Det är jag och bara jag.

Vet inte om jag tycker att det är helt okej att mitt barn gifter sig vid så ung ålder. Men jag får väl acceptera det då. Och tycka att det är lite fint att du ändå sökt dig till en iranier. För att komma närmare mig eller nåt kanske kan man säga.

Vad jag äter (eller i allmänhet stoppar i munnen kanske) kan kortfattat radas upp sådär: snus, öl, daquiris, sojafärsmakaronilåda, flottiga piroger, sour jelly beans, salt- och vinägerchips, kaffe, gröt, sjukt god fudge. Som du kanske märker är inte mycket av det där mat. Men hittills har jag överlevt. Och jag har iinte ens hunnit bli tjock (än).

Just nu har jag förresten skittråkigt. På grund av smärre missförstånd, bortrest handledare, kommunikationsproblem och mitt hat för att erkänna att jag inte förstår nånting, sitter jag just nu på kontoret och utför noll vettigt. Jag läser rapporter och försöker luska ut vad i helvete det är jag ska göra, men det går lagom skit.
Jag hatar att säga att jag inte har förstått något för då tror jag att folk ska tycka att jag är dum i huvudet. Och det är tydligen jordens undergång enligt min hjärna. Mycket logiskt.

Jag har fortfarande inte hittat någon passande present åt dig, så jag tänkte att du skulle få göra en liten önskelista på saker du tror att jag skulle kunna hitta åt dig.



/goooo

Kort och snabbt

Hej hej hej

Jag gifte mig i helgen, med en persisk man från Norrköping. Du har träffat honom. Jag sa naturligtvis "granatäppelsblomma" och "vår" åt honom på persiska, eftersom det är mina favoritord, och han mindes att han hade träffat en åländsk iranier på fest i Malmö en gång och mindes att hon varit lite dryg. Och hur många åländska iraier som kan vara dryga kan det florera i Malmö!

Vad äter du för mat i Kapis? Är det potatis och pizza som gäller där med? Jag har ingen fantasi när det kommer till matlagning längre. Det är bara soppa och potatis som gäller. Och kroppkakor, fast det är så tidskrävande.

Så här aktivt har vi aldrig bloggat förut! Så här få kommentarer har vi aldrig fått.

Nu ska jag duscha och peppa med sommarmusik! Göra mig fin och glad inför att plugga och sova haha

Puss min Golnar!

P.S. Kolla bildis


U-land som u-land

Hola lol(a)!

Jag tycker det verkar asgött att ha sitt jobb längre ner på gatan. Det ska liksom inte kräva allt för mycket energi bara att ta sig till jobbet. Och bra att ha vänner som Marina som får en att göra något. Du är en seg liten figur, precis som jag.

Det är också trevligt att du och JJ håller ihop trots familjebortfall. Jag ser en framtid i Stockholm nästa vår med mycket umgänge och samkväm med familjen Crap. Kaffedrinkar, oändligt många pizzor och annat som gör livet fint, det förtjänar vi!

Johannesburg i jobbsyfte sög. Jag var bara där över dagen och spenderade hela min vistelse i ett mötesrum i COSATU:s (sydafrikanska motsvarigheten till LO) hus på ett möte om en kampanj för bättre arbetsvillkor för kvinnor i servicebranschen. Min roll var att observera och skriva ett litet protokoll över det hela. Problemet var bara att jag var pisstrött precis varenda sekund av hela den dagen eftersom jag måste gå upp klockan 4 på morgonen för att flyga dit.
Och när jag kom hem till K-stan blev jag insläppt på gården till vårt hus av en inbrottstjuv som strax innan hade stulit min kompis Towes saker. Lovely! När Towe sen polisanmälde inbrottet och berättade om det hela skrattade hela poliskåren åt min dumhet.

Jag har haft en halvjobbig vecka nu. Det är så jävla mycket företeelser som suger här. Förvånansvärt mycket av dessa saker är exakt samma saker som irriterade mig med New York. Internet och mobiltelefon suger här (det här med bredband är en gudagåva som endast getts till Europa). Man måste vara rädd om sina saker hela jävla tiden. När jag går ut från mitt rum måste jag gömma alla mina värdesaker så långt från mina gallerbeklädda fönster som möjligt, för annars kommer en tjuv och snor dom. Och det här är för att inte tala om hur folk blir behandlade här överlag, och vilka tragiska livshistorier man får höra varenda dag.

Det som dock är SJUKT mycket bättre än hemma är att man kan få en frozen daquiri för 25 spänn. Förra veckan hade vi nämligen besök av våra två kompisar Johan och Micke från andra sidan landet och jag förljde med dem på café när dom skulle äta och jag ville bara fika. Det var dåligt med bakelser men bra med daquiris på stället, så så blev det.

Nu ska jag återvända till mitt arbete.

Puss och kram!

Universitetsträffens efterspel

Ack så fint att åka till Johannesburg i jobbsyfte. Vad gjorde du där?

Mitt jobb bjuder inte på några längre resor, kvinnan jag jobbar hos nu bor på samma lilla gata som mig. Jag har börjat jobba redan japp. Min arbetsmoral kom från Marina, denna drivna kvinna, som ville se till att jag skulle hålla henne sällskap i Stockholm även i sommar. Bra för mig att hon delar med sig av sin handlingskreft, jag har under åren märkt att jag i vissa situationer kan vara en något av en segis.

Även dina fikor verkar också strået vassare. Frozen daquiri säger du?

Efter att jag och Jenny hade läst och kommenterat ditt inlägg (och jag hade skyndat till min sista föreläsning med Darvishpour) fortsatte dagen i samkvämets tecken. Vi åt brunch på Sirap i Vasastan, drack (fruktansvärt, men ändå) kaffe hemma hos mig och flanerade på stan, och när kvällen nalkades drack vi dryck hemma hos Hanna Naviers granne och på Södra bar där Martin och Jens spelade skivor. (Ludde hade lovat Martin guld och gröna skogar, men när det började komma till kritan tog han tåget till Uppsala och lämnade Mosebacke åt sitt öde. När jag träffade honom på Strand på lördagen sen hade han jättedåligt samvete och pratade, med utantag från när de spelade Pet Shop Boys, non-stop om sitt fruktansvärda svek.)

Nu har jag blivit sjuk och svag och ska gå hem och koka starka potatisar.

PoKoSB

LBB

RSS 2.0