Berlin

Jag är ingen storstadsmänniska och jag har svårt för att gilla nya platser, men herregud i helvete vad jag gillade Berlin.
Medan Lol flanerat runt i Europa och plötsligt börjat gilla bubbelvatten (vilket hon berättade för mig på ett vykort hon skickade från Venedig) har jag slösat bort mina pengar på skitgod och billig mat, öl och drinkar.

Men inte minst av allt har jag sett bitar av Berlinmuren, hängt vid platsen där Hitlers bunker var (vilket ospännande nog är bortsprängt, igentäppt och ersatt av en parkeringplats) och varit i STASI högkvarteret. Säga vad man vill om förtryckande regimer, men det ger upphov till rätt intressant historieskrivning i alla fall.



Det kanske ser grått ut, men OJ så glad och nöjd jag var. Goggo hjärta Berlinmuren

Ja, det var kort och gott en myckett bra semester.



/gog



Berlin!

Imorn sticker jag till Berlin med min flickvän JJ för en liten semester vi köpt för 4 svenska kronor.
Även Lol (plus familj) har hållit hus i den staden senaste dagarna som ett av stoppen på deras tågluff, och i ett mess imorse meddelade hon att hon hade gillat staden som fan och att hon önskade mig en lika trevlig resa som de hade haft.

Och det tänker jag ha (såklart)!
Men det allra mest spännande med denna resa ska bli den rent historiska aspekten av staden. Berlin har nämligen funnits i mitt bakhuvud så länge jag kan minnas. Det var den första staden jag fick höra talas om när jag var så pass gammal att jag fattade att världen bestod av mer än Teheran och staden mina morföräldrar bodde i. Rivandet av Berlinmuren är dessutom den första historiska händelsen jag faktiskt minns. En gång hånglade jag till exempel med en kille som var född efter att Berlinmuren revs, vilket jag tyckte att var skandalöst roligt.
Så nu ska det bli roligt att se Berlin och tänka på allt Dan Nordman berättade om i hitoria kurs 5 och 9 i Lusse.
Och ja, jag tänker också klubba. Jag är inte HELT nördig.

Innan dess ska jag sitta på Rolfen helt själv, utan sällskap av varken människa eller dator.
Ses om en vecka barn!


/gog

Häst

Som den extrema stadsfrasse jag är (inte nog med att jag bor i Stockholm, jag spenderade mina första sju år i livet i Teheran och Ankara, och är ju dessutom uppväxt i Metropolen Mariehamn) känns det ju lite konstigt att nu på gamla dar ha blivit lite av en landsortsromantiker. Jag GILLAR landet och vill åka på utflykter hela tiden. Det bästa jag vet är liksom Österlen.

Men jag har dessutom blivit en hästgillare. Alla hästar jag träffar vill jag ta hem, särskilt sådana som är mjuka.
Igår hade jag turen att få träffa den gulligaste lilla minihästen Kaspar, som bor på familjen Karlssons gård i Norrboda Lumparland som sällskap för deras andra häst Rövaren.



Kaspar

Han är lika gammal som mig själv och har korta ben och världens skönaste attityd. Och han är MJUK som en hund. Så himla fin helt enkelt.


/pittoreska gog

Irritationsmoment

Igår när jag hade blivit klar med min tenta tyckte jag att jag förtjänade att få titta på en film. Jag ville se på nåt lättsamt men som hade potential att vara någorlunda okej. Utgående från detta kan det kanske verka märkligt att mitt val föll på Down With Love. Visst, den var ganska lättsam, och Ewan Mcgregor är en av mina favoritskådisar som jag dessutom finner ganska attraktiv (trots att han är gammal, som Lol igår påminde mig om att han faktiskt är). Filmen var dessutom rent estetiskt tilltalande.

Men herregud i helvete vilken skitstory! Löjlig och övertydlig, och dessutom sjukt fult att få en att  tro att den har någon sorts feministiskt budskap när det är bara gammalmodigt kärlektjafs. Det fanns alltså en HEL del att klaga på och irritera sig på i filmen.

Och ändå var det i filmen jag irriterade mig mest på en av de första scenerna när den kvinnliga huvudrollsfiguren stiger ut från Grand Central Station i New York och är mitt i allt på andra sidan gatan från FN. Hur fan kaan man göra en film och vara så geografiskt inkorrekt?? Dessa två platser ligger säkert sju kvarter ifrån varandra. Alltså okej om man tar två okända platser och låtsas att dessa ligger bredvid varandra. Alla som någonsin varit i New York lär ju irritera sig på detta när dom ser filmen.

Uttråkad och sysslolös? Ja


/gog

Lördagkvällsunderhållning

Jag vet att det skriker tjej med inget liv om det här, men ändå:
på min nya favoritsajt facestat kan man sätta upp en valfri bild på sig själv och sen får folk säga vad de tror om en baserat endast på bilden. Jag tyckte självklart att detta verkade extremt roligt, så jag gjorde det. Nu, tre timmar senare har jag börjat se lite roliga resultat. För det första var det förvånansvärt många som hade gissat på att jag är över 30, dessutom gissade en fjärdedel på att jag är indian och ungefär en fjärdedel trodde att min politiska tillhörighet är conservative.

Här vill jag dock visa de två roligaste:



Schyrre att UGLY står med versaler. Någon tyckte tydligen inte om min utseende, haha



Jag är tydligen så pass gay att inte en enda tror att jag är definitely straight. Ja, där ser man.

Nu ska jag ladda upp lite fler bilder. Internet är åter en underhållande plats.

/gog



och nu blev jag deppig för att facestat krashat för att det mitt i allt hade blivit så poppis.

RSS 2.0