det åländska öriket ger tid att skriva

du ska inte tro annat än att jag saknar dig. jag gick förbi himmelska fridens plan häromdagen, vad konstligt att veta att du inte ligger där inne i din kärleksvrå och äter nybakt pizza. har nog inte riktigt förstått att du flyttat. i helgen höll jag på och ringa dig några gånger för jag tänkte att du kanske också var sofo och drack öl.

jag har inte träffat jj än, men faktiskt sett hennes rygg på universitetet en dag. försökte hinna ikapp men den försvann i okänd riktning. däremot har jag träffat fia! och det hade jag inte gjort sedan juldagen. vi var på fest hos ett visst island in the sun-band du gillar och sen skulle vi gå på balladklubb i gamla stan, men det var jättefullt så vi slutade på marie laveau istället. fast det var ju lönehelg och så spelade smiths-basisten andy skivor så det var packat där inne också. martins kompis sebastian var där och firade sin födelsedag, och trots flera försök att mötas så gick vi om varandra hela kvällen.

idag har jag varit på åland. är på åland. hade ingen som helst lust att åka, kändes som att jag precis kom härifrån, och dessutom läste jag precis en bok om några som var fast på en ö och blev dödade en efter en. men jag täcktes inte riktigt tacka nej till läkartiden jag hade fått, och så fyller ju pappa jämnt nästa vecka så jag borde väl ändå åka förr eller senare. och åland har tagit emot mig jättebra! jag fick sällskap av lina på vägen hit, så det var fint, och idag har jag klippt mig hos ella, och varit in och hälsat på marianne på mitt gamla jobb, och så har jag varit ute och ätit med mina föräldrar, och handlat skivor på skivbörsen. jag var där inne i en kvart kanske och hittade sju skivor, bland annat kylie! det var en tolvtumssingel på den "give me just a little more time". jag vet inte om hon gör den väldigt bra egentligen, men jag gillar låten och omslaget skarpt.

den ska du få se när du kommer! det är ju inte så länge kvar. hurra hurra jippi jippi

vilken fantastisk historia med passet! tror du att du har en hemlig beundrare? som vill att du ska kunna åka långt bort? eller tror du det är din far?

och hur var helgen med besök från öst? och hur blir nästa? och dagarna däremellan? och hur går det med dina sambor? vem fick rummet?

imorgon bitti åker jag tillbaka till stockepocke och räknar matte med marina och går till glenn miller café. jag tror att allt utom själva åkandet blir roligt. marina räknar geometri och det är lite min favoritmatte. igår satt vi på ett café och pluggade och hennes ringsignal "du och jag är miraklet här..." började spela när tomas di leva skulle köpa kaffe.

ack dessa spännande historier!

jag bara maler på för att jag inte vill gå och packa. jag gillar verkligen inte att göra det, packa, men nu kom jag på en bok jag kan leta upp också innan jag börjar.

pokokosb,
liselott

Det här är ett brev

Vad fint att det reddes ut det där med brodern till ung och orörd-Tobbe!

Jag fick en släng av hemlängtan idag. Eller det är ju lite konstigt eftersom jag inte har ett hem att längta till, men jag fick lite samma känsla som jag hade när jag just flyttat till Malmö för sju(!) år sen. Saknar Stockholm lite, och att kunna åka till Åland om jag skulle få för mig det. Och så saknar jag ju dig såklart min kära boll.

Men nog med emohet.

Idag ringde jag till polisen på Åland (inte taxin) och frågade lite saker om mitt pass. Det framkom att mitt färdiga pass legat hos polizei i Mariehamn i nästan ett år (då när du och jag var där och beställde nya), och någon har betalat för den. Denna någon är inte jag. Skitkonstigt! Men snart har jag ett pass med Alaska skrivet i det! WUHU

Så min boll, berätta för mig, hur går livet utan mig där i norr? Har JJ gjort sina moderliga plikter eller ska jag måsta pusha henne att ta hand om dig bättre?

Puss puss och kram,

GAB

Efterforskningar

Ung och orörd-killen! Det ÄR han!

Inatt drömde jag att jag firade nyår hemma hos Kaj Forss. Det var en mycket bra nyårsafton så jag sov bort hela dagen.


L


Efter mördarn

haha, jooooo, du har lite osund crush på sven w, sån som jag har på golden gate ungefär. vill inte ligga med den/det/henne/honom, men nog fan är det fint att vara nära. du skulle ju gillat att ha krockat med han + damvän, eller hur?

angående att bo i förort: jag är ju begåvad med både logisk tankeföring och gästvänliga vänner. så antingen planerar jag sovplats väl, eller så hittar jag sovplats. som destiny's child sa en gång i tiden, I'm a survivor.

och angående kylie-grannen:  jag hade  verligen inte föreställt mig att han såg ut så. av någon anledning trodde jag att han skulle se nördig ut, gärna med (ganska fula) glasögon.

jag vill gärna ge dig ett ordentligt, klart och tydligt svar angående "ung och orörd"-killen. men jag är inte helt säker. tobbe heter brodern jag känner i alla fall. det var hans bror som spydde hos ulle. de heter bernander i efternamn (tacka fejjan för att man kan folks efternamn). jag kan fråga ulle, hon lär veta.

ikväll drack vi öl på en sån där pub/restaurang (som alla måste vara i sverige eftersom man inte får alkoholtillstånd om man inte servar mat) som folk (sanny) kallar för mördarn. jag drack fem hela öl och spydde inte. jag har tydligen mycket stolthet i att tåla mycket alkohol eftersom jag berättar detta. lite såndära göteborgsprofiler var med. ett bestick, ett bakverk och lill-focault till exempel.

idag kom jag förresten på att jag ska resa längre än jag någonsin rest förr. och det snackas mycket om kulturkrockar, konfliter och svårigheter i skolan och förberedelserna för resan. men jag har kommit på att eftersom jag är sån nomad så borde det vara omöjligt för mig att få hemlängtan (då jag inte har ett hem, buhu buhu stackars barn). trots det så har jag lite stockholmslängtan. jag tror dock att det är mer till människor än till typ daglivs. om du förstår vad jag menar.

ps. jag sa att jag inte spydde, men lite full är jag


/GB

Lyckliga gatan

Jag blir också stolt o-spy-gog!

Tjugo minuter till stan är ju faktiskt inte så mycket egentligen. Vad skulle du ändå hunnit göra på dem? Inte fika. Inte laga middag. Snusa kan du göra på bussen.

Och NEJ Golnar Bahar, jag sa ingenting om creepy platonisk crush till Sven Wollter. Eftersom det inte är en creepy platonisk crush . Det är bara sund och vacker beundran.!
Jag sa faktiskt ingenting alls åt honom. Han stod med en äldre kvinna under armen och pratade med henne, men när jag gick förbi vände de sig om så vi nästan krockade. Tänk dig det!

På tal om möten träffade jag mina kvarters andra favoritman idag - Kylie Minogue-grannen! Och jag har kommit på vem det är han liknar. En blanding av Pekka Pörtforts och Prince.

Åh jag kommer på så mycket jag skulle berätta

och fråga. Didär bröderna som sjunger den "Jag är så ung och orörd..."-låten, vad heter de? Heter en av dem Rasmus? Sofia stod och pratade med en kille i skolan idag som var så sjukt lik en av dem. Eller jag tänkte det först, sen blev jag lite osäker, och sen insåg jag att jag bara har sett denna kille det möjligtvis är två gånger förut. Ena gången stod han med huvudet i Ulles handfat hela kvällen, så då såg jag bara hans rygg, och andra gången var på Island in the Sun, och då... ja. Tror du det kan vara samma kille?

Åh jag glömmer bort så mycket jag skulle berätta.

Hoppas du har det bra och ritar fina teckningar!

L

I utkanten av stan

Hej min fina dotter!
Vad glad jag blir att du skrivit!! Lite stolt nästan!

Allt gick väl. Madde var stark som en oxe och modig som 15 soldater. Första natten här i Götet sov jag hos henne och (lata)Pata, men nu ligger jag på ett gäng soffkuddar på golvet i det som är mitt hem de närmsta två månaderna.

Första skoldagen var fin. Och kort.
Efter skolan åt jag mat med några klasskompisar och sen drack jag tre öl med samma personer (jag spydde inte! framgång!),

Jag bor ganska åt helvete. Eller liksom, allt är ju faktiskt relativt. Det tar 20 minuter med buss från stan. Men jag är ju (liksom du) så jävla borskämd med att bo nära stan och inte behöva planera mina dagar så himla noga. Den tanken får jag nog blåsa bort. Nu ska jag leva i en resväska ett år så det blir inte så mycket skönt lattjande för min del antar jag.

Fick också veta i skolan idag att vi ska till Stockholm 16-18 februari, så jag kommer helgen innan det och stannar där tills onsdag kväll den veckan. Så håll dig där du är då!

Och sist med inte minst: Sven Wolter!??? Berätta mer! Berättade du för han att du har en creepy platonisk crush på honom?
Och grattis till dina återfunna poäng. Dom är du faktiskt värd. Hur många har du nu? Hur som helst har jag fler än dig, som vanligt, haha.

Puss och kram,
GolGol

My Momma Didn't Raise No Fools

Hej kära mor!

Hur var färden till Göteborg? Hur gick det med Madde och väskorna? Hur är lägenheten? Var du nervös första skoldagen?

För mig har första dygnet gått rätt bra.. Jag hittade all kurslitteratur jag behövde på biblioteket, Marina bjöd mig på middag, jag sprang på både Mickis och Sven Wollter, och idag fick jag tillbaka mina förlorade högskolepoäng. Den enda stickan i min fot nu är Ålandsbankens internettjänst som aldrig fungerar som den ska, men det ska väl lösa sig det också en vacker dag. Kanske.

Nu ska jag gå och säga hej till Moa i biblioteket innan introduktionsföreläsning och nationalmuseumsbesök.

Svara snart!

Puss
LolLol

RSS 2.0