Lätt och ledig

Det lät ju som en jättefin midsommar! För mig har det alltid varit en lite så problematisk helg, som jag inte vet hur jag ska fira, så jag hade inte så stora förväntningar. Men middagen var fantastiskt god och trevlig. Till efterrätt blev det drinkar (du skulle se mitt barskåp, vilka resurser jag har) och då kom Ramin och Gustav och Andy hit, mina nya vänner jag hängt med när alla mina gamla varit utflugna. Vi hade tänkt avsluta kvällen på Kåken, ett ställe nära Malmskillnadsgatan som ska vara så bra, men det var stängt så vi gick på hårdrockskrog istället.

Så om jag kanske inte levde ut den svenska sommaridyllen på midsommarafton har jag gjort det desto mera veckan som följt. Jag är ledig nu måndag till lördag och vädret är verkligen med mig. Eller hela Stockholm verkar vara på min sida. Jag har fått en massa jobbiga bankärenden avklarade, alla sådana tyngder lättade från mina axlar, och jag har fått lön och erbjudande om en Roskilde-biljett alldeles gratis och möbler och väska och vinglas och massa mat av Moa när hon har flyttat och skivor och tändare och dom otroligt fina cigaretterna av Martin från Tokyo och så himla fina sena kvällspromenader och mycket fint samkväm med Fia. Vi upptäckte Hagaparken igår, och det var ju fantastiskt. Som jag förklarade för Martin sen fanns det både uddar för den som ville vara privat, och stora böljade picknickängar fyllda av sällskap. Och då handlar det inte om fulla hårdrockare, tomma pizzakartonger och plastförpackningar, nej, det här var människor från världens alla hörn i ledigt tunna skjortor som dukat upp den godaste mat du kan tänka dig på vackert porslin.

Allt detta, och jag har fortfarande två helt lediga dagar kvar! Då ska jag fira att Marina får semester och dricka vin med Ramin innan det är hans tur att resa iväg.

Idag, eller nu efter min middag och promenad och kaffe med Fia, är jag på så himla gott humör att jag inte vill sova. Eller är alldeles för rastlös för att sova. Men det börjar ljusa nu så det är väl dags.

Vad fint att fira födelsevecka med pappa Bahar! Jag har mycket planer för oss och hösten men är lite osäker på vad jag ska göra på din födelsedag. Några önskemål?

Ååh jag längtar så tills dess vi får ses! Hur länge är det kvar? (Är vi framme snart?)

Puss och puss

Lol Boll

Midsommar x2

Förlåt att jag glömde brorecensionen, här kommer den:

Den var helt fucking fabulous! Först åkte vi över den och då såg man knappt att det var en bro (eller jo det gjorde man men inte hur jävla cool den var). Vi steg av och sen satt och väntade på att hopparna skulle få hoppa (vilket tog typ 3 timmar) och under den tiden hann jag ta säkert 100 halvkassa bilder och två bra bilder på den.




Den som är våghalsig kunde förutom att hoppa bunjy också gå brogång. Själv uppskattar jag bara att titta på broar eftersom jag är rädd för allt. Men jag är mycket nöjd.

När du nu nämnde din midsommar måste jag också nämna min midsommar (midvinter). Vi hade sedan länge tänkt att vi ska ha en stor fest så vi kunde bjuda vårt väldigt begränsade antal med vänner som vi hittat här till. Och så blev det i lördags. Och för att göra det hela till ett ännu större event så hade vi en midsommarmiddag på själva midsommarafton. Det blev trots allt helt enkelt en väldigt fin midsommar. Till festen kom säkert 50 personer (varav en som jag bjudit), vi bjöd på mat, sprit, dansgolv och projektioner på väggen.  Och det bästa enligt mig var att jag bakade bröd (fyra sjukt feta limpor) som gick åt som isglass en varm dag på Nabben. Aldrig hört så mycket komplimanger om bröd i hela mitt liv.

Du får berätta lite mer om din midsommar. Blev du servad mat till sist? Vad åt ni? Var det gott? Vad gjorde ni mer?

Det här är förresten som du vet årets mest längtansfulla tid för min del. Mindre än två veckor tills jag av till exempel SJ anses vara vuxen. Inga mer sista minuten tågbiljetter alltså. Min födelsedag i år ska firas traditionsenligt med att jag ska vara självupptagen och full. Sen kommer dessutom min far hit och vi ska åka på semester. Möjligen till ett ökenområde för att han "saknar öknen". Själv har jag aldrig besökt öken, så det kan vara intressant.


Nu ska jag återgå till att trackassera folk som inte svarar på mina mail.

PUSS
Gol-boll


Ps. Tack för det vackra morsdagskortet!!! Schyssta puckar som FAN!!

I min lägenhet

Tillbaka i Stockholm efter turer till Göttlaborrrg och Åland. Det var så himla fint att svänga ner från hantverkargatan och känna att jag snart var hemma hos mig. Jag mindes precis hur det kändes förra sommaren när jag kom hit, vilka fina dagar det var, och hur underbart att få vara ensam i min lägenhet och göra vad jag ville. Det känns nästan för bra för att vara sant att jag har en hel sådan sommar framför mig.

Idag har jag varit på Moderna Museet med Fia, och sen mötte Moa Håkansson upp oss på Vetekatten. Det visade sig att Moa åker från Stockholm på onsdag och kanske aldrig kommer tillbaka, och det kändes rätt vemodigt förstås, så rätt som det var så hade vi köpt thaimat och öl och glass och fortsatte kalasandet hemma hos mig till sena kvällen.

Nu vet jag inte hur jag ska orka städa tills imorgon, men klockan två imorgon ska jag möta upp Tomas och Marina vid Fridhemsplan för att inhandla midsommarmaten som de ska tillaga hos mig medan jag är på jobb. Det är ju en underbar deal, vilken fantastisk idé av Marina.

Förresten såg jag en film igår.! På bio. Film är bäst på bio. Denna var norsk dessutom, du kanske skulle gilla den, du som gillar film och Norge. Max Manus hette den. Igår. Eller heter den.

Varför vill du inte svara på hur bron var?

Glad midsommar!

LBB

Tappat halva hjärnan (i form av snor)

Ibland behöver man lite semester i södern kära boll. Även om södern bara är i Göteborg.

Själv har jag spenderat de senaste dagarna med att vara förkyld. Eller snarare snörvlig. Först hade jag ont i halsen och drack vatten som att det inte fanns en morgondag, vilket resulterade i att jag för första gången i mitt liv vaknade upp av att jag var pissnödig. Sen började nysandet. Igår morse vaknade jag upp av att jag nös den största och våldsammaste nysningen i hela mitt liv. Det bara fortsatte, säkert sex sju nysningar i rad med medföljande snor. Säkert en halvliter snor.  Märklig känsla.

Vad fint att du uppskattade mina kontaktförsök. Dock är jag lite besviken att min bror, och inte du, svarade på mitt sms till dig.

Nytt på agendan annars: min far har skaffat facebook. Trodde han var bättre än så.

Puss och kram,
Golgol

Frihetens sjö

Andra ungdomar åkar till Indien i tre månader för att finna sig själva, jag åkte fyra dagar till Göteborg. Jag åkte dit som en kropp och en uppsats, men kunde efter att ha upplevt pingviner och hängbukssvin, tvillingar på bruk, valvaka på storskärm, spikmatta, sosselounge, god mat och fint sällskap återvända som en levande människa. (Fast en lite sur levande människa då Stockholm välkomnade mig med kyla och att min stränga brukare skällde ut mig).

Jag blev jätteglad över "I Kissed a Girl and I Liked It"-smset och Taffelvykortet, och du är sannerligen en söt rökare.

På fredag kommer Martin och Kajsa hem från Japan med en skiva åt mig. Då börjar min sommar.

Hur var bron?

Puss L

Jetsetterlivet!

Det kanske låter konstigt, men jag avundas dig lite. Inte uppsatsskrivandet och att inte ha ett liv utöver matlådor, papper och datorn, men Stockholm in the sun. Jag älskar våren i Stockholm. Det är höst här. Det regnar och blåser och det är pisskallt inomhus. Jag får en släng av panik när jag tänker på att inte få ha det varmt inomhus tills september. Och att inte få ha det varmt utomhus tills augusti i alla fall. Jag skulle vilja att du skulle ta dina pengar och komma hit, men jag rekommenderar att du drar dig till dessa breddgrader vid en annan tid på året istället.

Förra veckan spenderade jag med att ha återträff med min klass ute åt helvete i en by som ses som någon sorts utvecklingens success story i Sydafrika. Det var en väldigt vacker by. En eftermiddag åkte vi ut och red häst runtom i landskapet. Förutom att min vän Rebecka blev sparkad av ena hästen var det jävligt trevligt. Jag var frikyrkligt glad i två timmar.



Jag på hästrygg

Efter återträffen hängde vi på en strand i 4 dagar. Där drack vi öl, åt pizza, gick in i glasdörrar och hade hångelring.



Jag är skitsnygg och röker (hade slut på snus)

Och nu ska vi inte tro att jag ska ha någon vardag inte. redan ikväll ska jag åka till Johannesburg i jobbsyfte för att sedan göra det jag har tänkt så länge nu: åka till afrikas högsta bro!! Jag längtar så jag spricker. Brorecension kommer nästa vecka.

Hoppas du har det fint så länge min kära.

Kärlek,
goggo (som by the way betyder mormor/farmor på ett av lokalspråken Xhosa (Sydafrika har 11 officiella språk))



RSS 2.0