Propaganda

Jag sitter här, en vacker (?) lördag dag på Studentpalatset vid Odenplan och försöker göra en rivstart på min megatenta. Det går sådär.

Till mitt förtret är tentafrågan fri, alltså man får välja ämne helt själv. Jag gjorde det lite enkelt för mig och valde att skriva om abortlagstiftning i EU, en fråga jag kan lite om. Men likväl behövs lite statistik till detta, eftersom jag tänkte utmåla Polen och Irland som djävulens högra hand angående detta (lagarna är ganska hårda och religiöst bundna i dessa underbara pissländer) och behövde lite referenser.

Mitt första drag var att googla abortion EU och ungefär 60% av källorna som dök upp på skärmen var emot abort, och för "livet". Folk som jobbar för fri abort, som i min menig är en extremt grundläggande faktor för jämställdhet, är tydligen inte lika många.

Jag har aldrig gjort en abort, men jag vill veta att ifall jag skulle behöva göra det någon gång ska det vara enkelt, billigt och att ingen jävel ska ifrågasätta det. Jag är därför ganska glad att jag inte bor i Polen eller Irland.

Det komiska är att de som är emot abort och säger sig vara "för livet" är ofta samma personer som tycker att dödsstarff är en hejdundrans bra idé.

Jag hatar idioter (och min tenta)

Puss och kram

/gog


Jag är ett spädbarn

Gustav tyckte över msn att jag skulle blogga. Han gav mig några frågor att svara på:

Vad har du gjort idag?
Somnade vid fyra inatt och tänkte att det gör inget för jag kan ju sova ut. Men NEJ, vår granne håller på att renoveraa sin lägenhet vilket tydligen betyder borrljud en gång i kvarten. Jag är inte särskilt ljudkänslig men det här var högt. Så hela dagen har jag jagat sömn. Jag försökte vara syo åt Lol också och förbjöd henne att jobba inom sexbranschen (inte för att hon hade några sådana ambitioner men).

Vad ville du egentligen göra idag?
Jag ämnade att stiga upp vid lunchtid, äta något och sen plugga inför megatentan som ska vara inne om exakt två veckor.

Vad har du observerat idag?
Hur irriterande det är att inte få sova på grund av ljud. Och att det blir mörkt jättetidigt.

Vad har du känt idag?
Trötthet och extrem hunger.


Annars kan jag tillägga att jag hade en jättebra helg förutom fredag natt som var för jävlig. Jag gillade särskilt mycket biljardhaket här i mina hoods. Jag gillar biljard, och jag gillar sunkställen med ölservering. Och jag gillar att vara bakis i grupp.

Tillsammans är man mindre bakis  som en smart kvinna en gång sade. (Jag är den smarta kvinnan alltså)

/gog


Mardrömsnatten

Jag var med om ett truma inatt.
Efter att inte blivit insläppt hem till mig eftersom vissa fyllon sov så djupt att dom inte hörde när jag ringde fick jag grönt ljus till att komma till Svedmyra och sova på Antons golv (jag ringde också alla jag varit med hela kvällen i hopp om att någon skulle vara vaken och släppa in mig, men nej). Så jag satte mig på perrongen och väntade på tunnelbanan. Såklart (börjar bli vardagsmat nu) började en medelålders man trackassera mig. Uppenbarligen är medelålders män helt stupida, för dom verkar inte förstå innebörden av  "jag vill inte prata med dig, dra åt helvete!". Så jag satte mig på första bästa tunnelbana för att slippa honom och steg av vid Skanstull för byte.

Väl där började nästa underbara händelse.
Tre-fyra killar jagade en ensam (blodig) kille. När dom började sparka honom i skallen fick jag nog och gick mot dom för att säga åt dom att lägga av. Då ser jag att dessa idioter börjar svinga den blodiga killen och är på väg att slänga honom på spåret. Då fick jag verkligen nog. Jag började gallskrika att dom skulle lägga av och att jag skulle ringa polisen, vilket gjorde att det här gänget sprang iväg och killen blev inte slängd på spåret.

Med risk för att framställa mig själv som en vardagshjälte:
Utöver mig var det INTE EN ENDA människa som ens reagerade. Perrongen var full med folk och liksom ingen ens blinkade. Inte nog med att det stod fyra personer som sparkade en kille blodig, dom höll på att döda honom i princip, och ingen gjorde någonting! Jag kan förstå att man kanske inte vill ge sig in och provocera ett gäng testosteronfyllda idioter, men jag hann inte ens tänka. Jag reagerade bara, och jag har väldigt väldigt lite förståelse för hur man kan bara sitta och inte göra något alls. (Alltså jag vet att jag låter jobbigt PK här)

Efter den här sviten var jag så förstörd så jag satt bara och grät. Och vad händer då? JO vet ni barn, ännu en idiot kommer och börjar sliska på mig.

Jag kan inte nog påpeka hur mycket jag hatar machomän och machomanlighet.

Och jag kan heller inte nog påpeka min tacksamhet gentemot Simon och Oscar som satt och väntade på mig, och Anton som gav mig sovplats.

/gog

RSS 2.0