S.W.B.V.U.R.A.Q.T.P.O.K.

Bästa Goggo


Vet du att Sven Wollter och vän sätter upp I väntan på Godot på Göteborgs stadsteater? Vet du att ena rollfiguren heter Gogo? Fast det är inte S.W. som spelar dig, är jag rädd, utan vännen.


Jag kan mycket väl förstå din tveksamhet inför snö nu. Nog för att jag har en annan inställning till snö än du har, jag tycker ju det är fantastiskt vackert och svårt att vara arg på, men jag är trött på slask och blöta fötter. I fredags var det ett otroligt väder. Regn som gick över till snöstorm som gjorde att man fick vada med vatten upp till knäna, och färden från tunnelbanan till Debaser Medis höll på att ta kol på Marina. Vi hade dock nyss ätit sushi (förlåt) och ett fat stärkande misusoppa, och jag hade dessutom ett paraply, och jag skulle säga att om det inte vore för det är det inte alldeles säkert att vi skulle klarat oss alla de tvåhundra meterna fram till dörren. (Har du förresten märkt att det är utsikt från Debaser Medis ner till vårt Forsgrenska bad?)


Sedan dess ser det dock lite annorlunda ut på väderfronten här. Det är fortfarande ganska kallt och blåser väldigt väldigt mycket, men igår hörde jag en fågel och solochvårmannen på radion lovade väder. Eller om det var tvärtom. Hur som helst, hur är det där? Vad ska jag vänta mig för årstid när jag kommer på fredag?


På tal om vänner och förkortningar förresten, så gillar jag inte riktigt vår dagliga såpa längre. Jag gillar inte BVs nya umgänge, och David Hasselhoff har blivit hånad i senare inlägg. :(


Men vi får ändå köra lite uppdatering i helgen kanske. Jag åker härifrån någon gång på fredag eftermiddag, fast jag ringer och berättar det för dig när jag har köpt biljetter. Planera roliga tuggummiupptåg tills dess!


Puss och kram

L


Med en avdomnad näsa

... ber jag om ursäkt för att jag blivit den nya Lol, trög på att skriva.

Jag är (såklart) sur och gnällig för att vintern bestämt sig för att återkomma. I förrgår satt vi i solen på lunchrasten och åt med solglasögonen på. Idag höll jag på att avlida av kyla på väg från bussen (ca. 500 meter).

Anbledningen till att jag blivit så Lolig av mig är tudelat:
1. jag har varit så inåt helvetes upptagen. För första gången på väldigt många år har jag saker att göra hela tiden. Och saker som MÅSTE fixas innan jag åker. Jag har fortfarande ingen ryggsäck eller VISA-kort. Eller något boende för den delen.
2. min dator har fått för sig att få något fel i sin fläkt, så jag vågar knappt ha på den. Om den avlider så kommer jag att gråta i timtal. Och jag vill ogärna sitta vid en okänd dator och göra saker, Det känns för intimt.

För att återknyta til pannkakskalaset du nämnde hos Sofia, vill jag nämna ett ätarhäng som jag var på idag (som tack och lov var barnfritt). Det var ju våffeldagen idag, och jag gillar verkligen att fira matrelaterade dagar. Så vi var hos Sanny och burnade på med våfflor, och jag åt dem med min nya favorit grej inom sötklägg; lemon curd. Helvete vad det blir en fest i munnen för en citronfantast som jag.

Vad fint att du drömde att Jag och Lukke flyttat tillbaka, det händer inom en inte jätte snar framtid. Håll hoppet vid liv min kära. Jag var dock som sagt i Malmö och där träffade jag min gamla sambo, tobakskungen. Han bor som en 80-talsyuppie (som American psyko-killen. fast det hjälper väl inte dig eftersom du inte tittar på film i och för sig). Han använder liksom ena sovrummet som garderob. Lite sådär slag i ansiktet för mig som bor i väskor och känner mig aningens rotlös. 

Nu ska jag gå till sängs. 
Hoppas detta var lite givande :)

Puss och kram,
din unga mor 

hello my dear lady,

som min lokale tunnelbaneman skulle säga.

Det blev lite kalas i helgen trots allt. En fest i Rågsved med fjortistema och världens mest backslickade skådespelare, en massa killar som kände Pekka (såklart), Ia och Moa H. Det var väldigt roligt faktiskt, men nästan ännu finare var söndagens festlighet i en soligt kök hos sociologi-sofia (där vi åt linsbiffar och rödbetor förut, minns du?). Hon och hennes kombos hade pannkakskalas. De hade märkt ut vägen med ballonger ända från tunnelbanan, så väldigt många hade hittat dig. En massa barn som spelade Twister i vardagsrummet, gömde saker och jagade dem som gick på toaletten.

Hur var det i Malmö? Träffade du dina vänner från Jorensuando? Heter byn så, den lilla byn i Tornedalen? Jag minns att du pratade om att du träffade flera som kom från samma minimala by, några mil från Pajala. Vad heter den och vad heter dom och vad heter deras föräldrar?

Puss L

P.S. Jag drömde att du och Lucas hade flyttat tillbaka. D.S.

Mör som middagen jag åt

Jo, jag är faktiskt riktigt glad att jag inte är i Stockholm nu. Du har så rätt så. Det har faktiskt varit riktigt fint väder här, vår nästan. Imorgon tänkte jag inviga mina röda solglasögon för säsongen faktiskt. Och jag känner lite att jag förtjänar vår, med tanke på hur lite värme jag kommer att få njuta av detta år.

Och nu ska vi reda ut det här med marknader: det finns tid för sånt. Anledningen till att jag blir deprimert av Ulles torghandel är tudelat; (1) hon hänger där alldeles för länge (2) hon stannar på alla marknader/second handbutiker/loppisar hon ser fast man bara ska och fika. Jag gillar dock marknader. Särskilt om dom säljer mat. Då blir jag lite horny nästan.

Alex är min andra kombo ja. Fast inte länge till, för på söndag skiljs vi åt vi tre i Tuvefamiljen och flyttar åt olika håll (fast vi kommer ju att ses varenda dag i en månad till och jag kommer antagligen att bo med Alex i Kapstaden och jobba i samma hus som han).

Jag tycker du ska komma över det här med potatisen. Det är en dum debatt. Du ska äta massa potatis och bli stor och stark (och förklara för din syster vad debatten handlar om för hon undrade det i en kommentar).

I helgen ska jag faktiskt åka till min gamla hemstad Malmö och flanera med dudes och bruds som jag gillar. Din kommande helg känns rätt skön dock, jag fasar bakfyllan som kommer att slå till på lördag och söndag. Därför skippade jag också öldrickandet ikväll som analkades efter veckans motion. För några veckor sen kom vi i klassen på att det enda vi gjorde på fritiden var att supa, så vi tänkte att på onsdagar kan man ju kanske vara lite hurtig. Men det har ändå alltid slutat med att vi blivit packade efteråt och vissa (jag, endast jag faktiskt) blivit så bakis så de inte kommit till skolan dagen efter. Lite kontraproduktivt kan man tycka kanske.

Nu ska jag njuta av att vara nykter.
MMmmmmMMMM

PUSS
Gog

I väntan på lunchsällskap

Hejhejhej

Du kan vara glad att du inte är i Stockholm nu, du som blir på dåligt humör av snö. Här har det snöat nonstop sedan i söndags kanske. Stor, luftig, jättefin snö. I Uppsala hade några miljöförespråkare byggt en armé med snögubbar som demonstrerade, "ropen skalla, vi vill va kalla!" stod det på deras plakat. Tyyp. Men så är det väl inte på dina sydliga breddgrader?

Vilken bra vän Alex verkar vara. Är det din andra kombo? Men jag blev lite förvånad över ditt prisande av marknader. Inte för att jag inte håller med dig, utan för att jag vill minnas din inte alls lika positiva attityd till Ulles torghandlande.

Alltså potatisen och pastan. Jag har nog lyckats släppa det nu, men jag tog det nog lite för personligt. Jag älskar ju också potatis och har gjort det sedan urminnes tider, sedan Per Gessle hämtade den till Norden, och det var lite jobbigt när folk använde den som slagpåse och sedan placerade den i Göteborg, långt från mig. Kvar blev jag, oskyldig och stackars, utan potatis och med plastig pasta.

Vad har du för planer i helg? Jag ska inte alls gå ut tror jag, utan tillbringa min i solen på Vasastans gator och torg. Skivbackar och teater. Och skriva en eftersläpande uppgift på min datamaskin. Och läsa min bok.

Och vad är det för påhopp på fnitter och muffins?

Puss och kram
Liselott

P.S. "alltså jaf ahde inte knarkat", tihi tihi

Jag är snabb

Vad bra att du tog min kritik på allvar. Och jag kände att ett snabbt svar var på sin plats!
Jag och Jay-jay, i lörrdags... hmmmm. Vi åt mängder med mat hos Skeden,  jag brände min hand på en habanero och sen gick vi hem och sov.

Stackars lilla lolboll som måste plugga arslet av sig. Jobba på ordentligt så kanske du kommer ikapp mig vad gäller högskolepoäng. I know you want to.

Potatisdebatten är enligt mig helt konstig. Jag tror att den blossat upp som en självbevarelsedrift hos vissa individer som inte vill erkänna att de egentligen tycker om potatis och mjukisbyxor. Jag är ju stoltheten personifierad, och skäms inte för att erkänna att jag älskar potatis i alla deess former och att mjuisbyxor borde vara en mänsklig rättighet. Det jag dock inte förstår riktigt är hur pasta kommer in i bilden här. Explain please!

Imorse väcktes jag med frukost på sängen (eller ja sängen och sängen, bäddsoffan snarare) av min vän Alex. Om jag inte hade känt mig helt nerdrogad hade det varit mycket finare, men men. Hursomhelst. Vi gjorde oss lördagsklara och åkte till Kvibergs marknad där jag inhandlade följande underbara saker: torkade limefrukter, gula linser, torkade tranbär, en begagnad badmintonracket, massa baklawa och en falafel. Allt detta för 140 kr. Jag älskar marknader. Det var värt att dra sig upp ur sin drogsömn(*) för liksom. Inte mycket som är värt det.

Satt också just och kollade på bilder från Kapstaden. Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag bor där om lite mer än en månad. Det verkar vara en jävligt schysst stad, och jag känner mig helt peppad inför att åka dit. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag att få hemlängtan till att börja med. Det gör jag alltid, it's my thang.

Nu ska jag hem till Madde (som har Patafritt hemma) och äta fruktsallad och kolla på planet earth. Det är ungefär som att äta muffins och fnissa, fast lite vettigare.


Puss på dig

/Gay-gay

* alltså jaf ahde inte knarkat, det bara kändes så

För att jag tar din kritik på allvar

Hej

Att komma tillbaka till Stockholm var ingen dans på rosor. Dels fick jag åka från en Göteborgsvår till en riktig vinter med is på Klaraviken, dels var det en fruktansvärt intensiv kurs som började på måndagen. Trodde jag kanske skulle få ta det lite lugnt efter inlämnandet av tentan i torsdagsfredags, men icke. Plugga är det enda jag gör.
Fast
nu har jag åkt till Åland. Det var väl inte riktigt tanken, men nu är jag här och det känns bra. Min syster kommer inatt också, och det är snö i Jomalaspåren och jag kan träffa min mormor och äta rostat bröd framför Oprah och framför allt hämta mitt nya bankkort.

Jag är lite upprörd över den här Göteborgspotatisdebatten som har blossat upp. Eller lite, jag känner mig förstås kränkt över att bli fråntagen potatis och tillskriven pasta. Vem skulle inte? Vem startade det här?

Och berätta Goggo, vad hände med dig och Jay-Jay i lördags?


Bästa hälsningar
L

P.S. Det finns en ny sorts Jaffakex, Mini-Jaffa. D.S.

RSS 2.0